Hi! Ik ben Wies

Een bewuste levensgenieter met een voorliefde voor koken, lekker eten en moestuinieren. Gedreven en vol passie om van de wereld een mooiere plek te maken.

Nadat ik in 2010 mijn master in erfgoedstudies afrondde ben ik de wereld van marketing en communicatie ingerold, waar de groei van social media en online marketing alles veranderde.

 

Jarenlang heb ik bij en met bedrijven samengewerkt om marketing campagnes tot stand te brengen. Zoals Unilever, Albert Heijn, Nestlé, Fairtrade Original, Vitakruid, Russell Hobbs.

 

Inmiddels werk ik als business coach en strateeg. Ik help ondernemers om vanuit rust te floreren in hun bedrijf door middel van simpele strategieën die uitgaan van authenticiteit, verbinding en vertrouwen.

 

Mijn klanten zijn vaak, net als ik, levensgenieters en foodies. Veelal content creators, bloggers, influencers en fotografen. Die graag hun eigen weg volgen, die de ruimte en vrijheid willen ervaren om creatief te zijn en te doen waar ze gelukkig van worden.

Wies Jozefien, business coach, strateeg
Wies Jozefien, business coach, strateeg

Een krachtige basis van zachte waarden.

Ik ben er voor jou als coach en als strateeg. Je voelt dat er zoveel moois uit jezelf en je bedrijf valt te halen. Maar dat je hier wel de rust, ruimte en richting voor nodig hebt. 

 

Dat je bedrijf nog veel meer kan betekenen en dat je die verder wil laten groeien op je eigen tempo en je eigen voorwaarden. Hier help je ik met liefde bij!

 

Mijn werkwijze gaat uit van een krachtige basis van zachte waarden. Een combinatie van business strategie, effectief denken, leiderschap en creativiteit, intuïtie en bewezen coaching methodes die hun basis kennen in de positieve psychologie.

 

Hierdoor ben je in staat om je bedrijf te laten meebewegen met je eigen groei en een snel veranderende wereld. Je bent in staat om je creatief en vrij te voelen. En om te groeien, successen te behalen en van betekenis te zijn.

Mijn missie

Ondernemers inspireren en begeleiden om vanuit rust te floreren in hun bedrijf, zodat ze zich vrij, creatief en vervuld voelen.

Net als iedereen, heb ik meerdere stappen en lessen ervaren die mij gebracht hebben naar waar ik nu sta. Van nature ben ik iemand die sensitief is, een eigenschap die ik lange tijd als een ‘zwakte’ heb ervaren. Dit stopte ik dan ook zoveel mogelijk weg, waardoor ik ook steeds verder verwijderd raakte van wie ik écht ben.

 

Tot het ging wringen. In 2019 had ik zoveel op mijn bordje liggen – een eigen bedrijf, een parttime baan als PR adviseur, een vol sociaal leven, vrijwilligerswerk – dat ik vastliep. Wat ik ook deed, het was nooit genoeg en het was nooit goed genoeg. Ik zat vast in de druk en drukte van alle verwachtingen die ik mezelf oplegde.

 

Daarbij had ik amper de tijd om écht tot rust te komen, om stil te staan bij mijn gevoel en vanuit daar beslissingen te nemen.

 

In 2020 kwam alles tot stilstand. Vlak voor de periode van de pandemie had ik mijn baan opgezegd en daarna viel mijn eigen bedrijf – een reisbureau & blog – in een klap weg. Op dat moment gunde ik mezelf de rust en de kans om te ontdekken wat ik écht wilde in het leven, terwijl ik opnieuw mijn bedrijf opbouwde op mijn voorwaarden.

 

Als rode draad kwam mijn ‘gevoeligheid’ naar boven drijven en ‘zachte’ waarden zoals authenticiteit, verbinding en vertrouwen. Juist die ‘sensitiviteit’ bleek uiteindelijk een van mijn grootste krachten te zijn.

 

Dat heeft er toe geleid dat ik nu samen met mijn vriend aan het water in Friesland woon. Dat ik met geweldige mensen mag samenwerken. Dat ik kan groeien en van betekenis zijn. Terwijl ik de vrijheid ervaar om creatief te zijn, ongedwongen en langzaam te leven.

Wies Jozefien, photo by Overclassy
mijn verhaal en ervaringen
Een overzicht van feitjes over mij en de stappen die ik heb gezet heb om bewust af te remmen en het leven ten volle te ervaren.
~ Portugal ~
Ik ben in het binnenland van Portugal opgegroeid, tussen de olijfbomen, graanvelden en witte huizen met bloemen. Een kop koffie buiten de deur - met een croissant of een pastel de nata - is voor mij dan ook veel meer dan een gewoonte. Net als de tijd nemen om uitgebreid te lunchen. Koken met pure en simpele ingrediënten en lang tafelen zijn mij met de paplepel ingegoten.

Je maakt me het gelukkigst met een langzame zondag, een lange tafel in het gras, lieve mensen, mooie gesprekken, een zonnige dag en allerlei lekkers op de barbecue.
ik volgde mijn hart
Door op mijn 18de naar Nederland te verhuizen om te studeren, terwijl ik niet wist wat ik precies wilde. Het werd een talenstudie met bijvakken in antropologie met het vertrouwen dat zolang ik deed wat ik leuk vond, het wel goed zou komen.

Tijdens mijn studie heb ik in Chili en in Spanje gewoond, waar ik een master in Erfgoedstudies volgde en aan het werk ging. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de wereld om me heen en naar de drijfveren van mensen.
10 jaar ervaring...
Na mijn studie rolde ik in 2010 in de wereld van marketing en communicatie, waar de groei van social media en online marketing alles veranderde. Ik volgde de opkomst van bloggers en influencers op de voet, werd verantwoordelijk voor campagnes en had een tijd zelf een talent agency als bemiddeling tussen merken en influencers.

Het bijzondere talent van content creators en de persoonlijke connectie met hun (online) publiek heb ik altijd fascinerend gevonden. Met als resultaat dat ik uitgenodigd werd als gastspreker bij de opleiding Digital Marketing aan de Erasmus Universiteit.
thuis in de natuur
Samen met mijn vriend heb ik bijna 7 jaar in hartje Rotterdam gewoond en ik geniet iedere week van mijn werkplek in Amsterdam. Ik hou van de dynamiek van de stad met haar verschillende mensen, energie en alle heerlijke plekken waar je kunt eten. Maar ik voel me net zo thuis in de rust, ruimte en vriendelijkheid van de natuur.

Een paar jaar geleden verruilden we de stad voor een huis aan het water, in een piepklein dorp in Friesland, en dat is een van de beste beslissingen ooit geweest.
sensitief & down to earth
Ik ben iemand die extravert is met veel introverte eigenschappen. Zo hou ik van gezelligheid, spontaniteit en samenzijn. En ik vind het net zo fijn om tijd alleen door te brengen en om in stilte in de moestuin te werken. Ik ben gepassioneerd en gedreven, maar ook kalm en bedachtzaam.

Ik ben sensitief en snel ontroerd, maar ook down to earth en gericht op oplossingen. Ik hou net zoveel van overzicht en regie, als van vrijheid en improvisatie.

Van de kleine dingen in het leven kan ik intens genieten. Onderwerpen die mij raken zijn daarentegen groot, zoals armoede, onrecht en het klimaat.
Let's connect...
Wies Jozefien 1
Volg me op

INSTAGRAM

Wies Jozefien, podcast, business coach
Coming soon

PODCAST

Wies Jozefien, business coach, strateeg, influencer expert
Meet me at

LINKEDIN