HI, IK BEN WIES

Business coach en strateeg. Vanuit mijn expertise in marketing en positieve sales help ik je om door te groeien met je bedrijf.

Nadat ik in 2010 afstudeerde ben ik in de wereld van marketing en communicatie gerold waar de opkomst van online marketing alles veranderde. Inmiddels heb ik ruim 10 jaar ervaring, ben ik gastspreker bij de opleiding Digital Marketing aan de Erasmus Universiteit en sinds 2015 heb ik een eigen bedrijf. 

Het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegoten. Net als genieten van ‘slow living’, van veel buiten zijn, van koken en lekker eten. Want ik ben in Portugal opgegroeid.

Wies Jozefien

Het is mijn missie om je te begeleiden in het creรซren van het ultieme balans tussen groeien en stilstaan. Tussen ambitie en ontspanning. Tussen zakelijke doelen en persoonlijke wensen.

Ik neem je even mee naar 1987, het jaar waarin mijn ouders naar Portugal verhuisden. Ze verlangden naar een vrijer leven met meer ruimte en waar ze hun ambities konden combineren met hun levenslust. Ze bouwden beide een eigen bedrijf op en werkten veel, en hard. Ik ben opgegroeid met het idee dat je altijd bezig moet zijn om succesvol te zijn. Met leren, studeren, werken en jezelf te ontwikkelen.

En dat stond sterk in contrast met het land waar ik in opgroeide en waar de verwachtingen vooral op een heel ander vlak lagen. Die van uitgebreid de tijd nemen om te koken en eten. En de tijd nemen om helemaal niks te doen. Waarin alles verliep op rustig – voor mij vaak een te rustig – tempo. Hier werd ik nogal ongeduldig van.

Ik miste de ambitie, was gedreven en wilde van de wereld een mooiere plek maken. Ik maakte mij zorgen over onderwerpen zoals armoede en natuur en had grootse dromen. Die ik in een kleine stad in de middle of nowhere in Portugal niet ging bereiken, althans… dat dacht ik.

Tegelijk was ik nieuwsgierig. naar mezelf en naar wat ik nog meer uit mezelf kon halen. Dus verhuisde ik op mijn 17de naar Nederland. En toen ging alles ineens heel snel. Voor ik het wist was ik afgestudeerd, ik reisde, ging aan het werk en startte mijn eigen bedrijf, een reisblog en reisbureu waarmee ik mensen inspireerde met de ‘onotdekte’ plekken in Portugal.

Toen kwam ook het kantelpunt, het moment dat het mij allemaal teveel werd.

Teveel en te snel. Het was toen 2019 en ik werkte als PR adviseur voor een bureau in de foodbranche waar ik verantwoordelijk was voor campagnes met influencers en content creators. Werk wat ik werkelijk geweldig vond om te doen. Maar ik had ook een eigen bedrijf, deed vrijwilligerswerk en was politiek actief met als gevolg dat ik bijna iedere avond en in het weekend bezig was.

Ik was ook ontzettend veeleisend naar mezelf toe. Het was nooit genoeg, en nooit goed genoeg. Ik liet mij meeslepen door de aanstekelijke drive van de mensen om mij heen en door de Nederlandse mindset dat het allemaal sneller en beter moet.

Terwijl ik naar Nederland en de grote stad was gegaan om mijn Nederlandse kant te ontdekken en mijn ambities waar te maken, werd juist mijn Portugese kant onder een vergrootglas gelegd. Die van stilstaan, ontspannen en genieten. Die van eindeloos kunnen koken en etentjes organiseren.

Op dat moment was ik vastgelopen en had ik amper tijd voor mezelf om echt tot rust te komen. Hierdoor lag ik vaak ’s nachts wakker, piekerend over alles wat ik die dag nog had willen doen en waar ik geen tijd had gehad. En ik voelde mij schuldig. Naar mijn vriend en omgeving toe, waar ik steeds minder aandacht voor had. Maar vooral naar mezelf toe, omdat ik mijn eigen behoeftes en wensen op de allerlaatste plek had gezet.

Ik besloot dat het anders kon en schakelde hulp in. Ik besefte dat, wilde ik wat veranderen, dat ik op zoek moest gaan naar een andere manier van leven. Een waar werk en mijn persoonlijk leven in balans zouden zijn. Waarin ik voldoende ruimte zou hebben om mijn ambities na te streven. En tegelijk voldoende ruimte zou hebben om tot rust te komen en te ontspannen.

Toen kwam ook het besef dat ik het eerder had gedaan, toen ik op mijn 17de naar Nederland verhuisde, op zoek naar een andere manier van leven….

Ik zag een unieke kans...

Ik koos nu voor de tweede keer in mijn leven om mijn hart te volgen en besloot om 100% te gaan ondernemen. maar wel volgens mijn eigen voorwaarden. Waarbij ik de ruimte zou hebben om halve dagen te werken, om uitgebreid te kunnen koken, veel buiten te zijn en – het allerbelangrijkste – te kunnen reizen naar Portugal wanneer ik dat wil.

Dat ging met vallen en opstaan. Maar ik zou Wies niet zijn als ik niet in oplossingen zou denken. Dus leerde ik mezelf om efficiรซnt te werken en om de focus te leggen op datgene wat zou bijdragen aan het bereiken van mijn doelen.

Ik zag een unieke kans om mijn ervaring als ondernemer en mijn expertise in influencer marketing te combineren met mijn talent voor structuur en het vinden van oplossingen.

Zo help ik nu creatieve ondernemers, zoals content creators en influencers, om vanuit rust en focus te ondernemen. Dankzij een effectieve strategie die hun eigen uniek waarde centraal zet. Zodat ze hun bedrijf en persoonlijk leven optimaal kunnen combineren.

Ik geloof dat iedereen in staat is om een droomleven te leven, waarin improvisatie en ‘slow living’ hand in hand kunnen gaan met ambitie en grotere doelen.

Dat het idee van hard werken compleet achterhaal is en dat je juist met simpele keuzes rust en focus kunt creรซren. Dat je kunt groeien met je bedrijf zonder dat het ten koste gaat van je vrijheid en je aandacht voor wat ook belangrijk – of zelf nog belangrijker – is in je leven.

Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu iedere dag met geweldige klanten mag samenwerken en regelmatig mijn laptop om 3 uur kan dichtklappen om een cake te bakken of om tijd in mijn moestuin door te brengen.

Ik ervaar de vrijheid om ongedwongen en langzaam te leven… zoals in Portugal.

Wie mij een beetje kent

WEET DAT IK....

Samen met mijn vriend aan het water in Friesland woon...

Wies Jozefien
Wies Jozefien, influencer expert, influencer coach, business strateeg

Veel van lezen hou...

Zomerdagen het liefst op het strand doorbreng.

Wies Jozefien, business coach, influencers

Gelukkig word van...

borrelplanken, reizen, vis eten aan het strand, een goed glas wijn, olijfbomen en oregano

& een hekel heb aan

grijze dagen, oppervlakkigheid, als de koffie op is, onrecht en rupsen in mijn moestuin.
EN NU JIJ

IK BEN BENIEUWD NAAR...

Je verhaal en naar wat je dromen en uitdagingen zijn?