Wies Jozefien, business coach

Zo helpt de lente je als creatieve ondernemer aan een succesvol kwartaal

Met de komst van de lente en de start van een nieuw kwartaal, ligt er een kans om opnieuw te beginnen. Alsof we het voorbeeld van de natuur kunnen volgen, door wakker te worden uit onze winterslaap en de winterdekens op te bergen.

Januari kan weliswaar het begin van een nieuw kalenderjaar brengen. Maar ik vraag me af of het wel de optimale tijd is om jezelf in de actiemodus te dwingen. Zelf voel ik veel meer voor de lente. Wat bijna gelijk valt met het begin van het tweede financiële kwartaal.

Nu het iets warmer wordt en de moestuin begint te bloeien, merk ik aan mezelf dat het veel makkelijker is om plannen te maken. Om dromen om te zetten in doelen. Om in die actiemodus te stappen. Dat betekent trouwens niet dat ik de afgelopen tijd stil heb gestaan. Sterker nog, achter de schermen ben ik bezig geweest met een prachtig project waar ik enorm veel voldoening uit haal.

Wat ik merk is dat nu de dagen langer worden, de natuur ontwaakt, alles om ons heen begin te bloeien en de vogels steeds luider te horen zijn… dat het mij extra energie geeft. En ik besef dat dit het perfecte moment is om na te denken over intenties, dromen en doelen voor de komende tijd.

Dit zijn drie manieren waarop je het lenteseizoen kunt benutten om er een succesvol kwartaal van te maken:

Maak plannen om meer tijd buiten door te brengen

Een voor de hand liggende manier, maar in de druk en drukte van alledag schuiven we onze eigen behoeften vaak nog te makkelijk opzij.

Neem je planning voor de komende tijd erbij en bekijk wanneer je – voor, na of tijdens je werkuren – naar buiten kan. Of het nu gaat om een kopje koffie buiten de deur of genieten van een wandeling.

Richt je aandacht op wat je wilt veranderen

Zowel in je leven als in je bedrijf, biedt een nieuw kwartaal je de kans om je routines en gewoontes aan te passen.

Ga voor jezelf na hoe je je wilt voelen? Hoe wil je in je bedrijf staan? En welke aanpassingen zijn daarvoor nodig? Zelf ben ik gaan kijken naar waar ik mijn tijd het liefst aan besteed en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het belangrijk vind om iedere dag iets nieuws te leren. Zo begin ik nu iedere dag met een stukje lezen uit een boek wat al zeker een jaar op de plank lag.

Gun jezelf de kans om iets nieuws te leren

Langere dagen, meer zonlicht, warmte, energie… dit maakt de lente en dit kwartaal een fijne tijd om nieuwe kennis en ervaringen op te doen.

Doordat we ons beter voelen in dit kwartaal, is het een uitstekend moment om juist iets te leren wat buiten je comfort zone ligt. Waar loop je in je bedrijf tegenaan? Welke kennis of oplossing zou je daarbij kunnen helpen? Is er misschien een cursus die je wil volgen? Wat heb je de komende tijd van jezelf en van je bedrijf nodig om er een succesvol kwartaal van te maken?

Wies Jozefien, business coach, strateeeg

hello there

Ik ben Wies Jozefien, business coach en strateeg. Maar bovenal een levensgenieter die bewust kiest voor leven en ondernemen op haar eigen voorwaarden.